Monday, 19 August 2013

Let go MURAH-MURAH product in the house

Salam to all~

saya  nak let go murah2  product in the house yang ada sebab takmou jual dah product nih..nak focus pada aurawhite saje..sebab saya xsempat maaaa nak jual banyak2 jenis produk..uhukkk..bizi memanjang jer.. (psssst..aurawhite adik i y uruskan..aha! itu yang focus yang tu aja..)

product available ----------> maixara c-sential, vit dian pixy, ABC acaibery, felinna



I bet..uollss takkan dapat murah macam i bagi kat tempat lain. do PM/sms/whatsapp now. Ambik borong lagi murah2




product lain yang masih banyak dalam koleksi sebab baru topup...huhuu..beginilah nasib engineer at site nih..pindah suke2 hati bos je suh pindah site..hukhukhuk :( dah susah nak berbisnez)







How to place order?? 
Jom PM/SMS/Whatsapp : 019-3708226
FB : KIRANA LOVE
(COD : Area Kelantan especially UITM Machang..mostly tiap2 ari adik saya buat COD situ yer =)

Monday, 15 April 2013

GIVEAWAY Aurawhite pure L-Glutathione Collagen 4000mg


Assalamualaikum & selamat Tengah hari!

Hari ni kami akan buat give away untuk customer2 dan yg menyokong kami! Mudah jerrr!Hadiah bernilai hampir RM500!!!!cepat2..cara2nya


2. Share this post on your profile (Make sure wall anda dipublickan supaya kami boleh tengok siapa yang dah share)
3. Comment under this post ‘done’



Make sure wall anda dipublickan supaya kami boleh tengok siapa yang dah share :-) Kami akan pilih 4 orang pemenang di mana nama2 yang dah share akan dicabut secara LUCKY DRAW! 

Excited tak?haha..SONANG pun SONANG kan?? 
Hadiah utama ialah1Set Aurawhite Pure L-Glutathione Collagen 
(inc 10 free gift tu) yang bernilai RM150++/set (2 orang pemenang)
dan hadiah 2 pemenang lain adalah produk2 dari KIRANA LOVE HOUSE :)

Tempoh untuk share dan keputusan akan diumumkan nanti!
Cepat2, JOM SHARE & WIN sekarang!! ♥ ♥ Tak rugi pon =)

Saturday, 6 April 2013

Aurawhite Pure L-Glutathione Collagen 400000mg







Jom beli AuraWhite pure L-glutation + 10 FREE GIFT uollsss!!!mane nak dapat...cepat2..

Harga promosi sehingga 30 April 2013!!!!

RM150 RM145(Semenanjung) 
RM160 RM155(Sabah / Sarawak)

SMS/WHATSAPP 019-3708226

10 FREE GIFT


1-Free shaker
2-Free 3d diamond sheet mask
3-Free white mask from shiseido
4-Free black mask from shiseido
5-Free collagen crystal eye mask
6-Free green tea footdetox
7-Free gold footdetox
8-Free pure marine collagen
9-Free gold bio colagen facial mask
10-Free poslaju





EJEN DIPERLUKAN DI SELURUH MALAYSIA


PROMOTION _ HARGA EJEN(Sehingga 30April 2013) :-

5 - 10BOTOL - RM100.00 SEBOTOL
11- 25 BOTOL- RM95.00 SEBOTOL

26 - 40 BOTOL - RM85.00 SEBOTOL


 FREE SHAKER + FREE  3D DIAMOND SHEET MASK  (SEMUA ORDER)







KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG 
- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2 minggu
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita
























Info Halal
Status Produk Aurawhite
1.Logo Halal
2.Logo GMP (Good Manufacturing Practice)certified
3.Logo HACCP(Hazard Analysis & Critical Control Points ) certified
4.Logo Buatan Malaysia (Menggunakan Japan Bio Technology)
5.Logo Persatuan Pengguna Islam


Isi Kandungan/Ingredients Aura White

Hydrolyzed tilapia collagen peptide
Produk kolagen yang dihasilkan daripada kulit ikan tilapia boleh digunakan untuk produk kecantikan dan kesihatan. Kepentingan kolagen untuk badan yang berfungsi memelihara kecantikan kulit, mempercepatkan penyembuhan luka serta membantu memulihkan kekenyalan otot dan masalah sendi.

L-Glutathione
Kulit adalah organ terbesar dari tubuh dan merupakan garisan pertahanan pertama bagi melawan penyakit. Tidak seperti organ lain, kulit kita mengelilingi dan melindungi kita. Ketika berlakunya sesuatu yang tidak baik, hasilnya akan jelas terlihat. Kulit secara berterusan akan dipengaruhi oleh keadaan dalaman dan persekitaran. Penuaan dan penyakit boleh menyebabkan pelbagai tanda dan gejala terhadap kulit termasuk kekeringan, kehilangan daya ketahanan dan KEGELAPAN.
Glutathione-protein kecil yang terdiri dari 3 asid amino yang disebut sistein, asam glutamat dan glisin, biasanya dihasilkan oleh tubuh sebagai tindakbalas terhadap persekitaran seperti pencemaran iaitu udara yang kita bernafas, air yang kita minum, bahan kimia & racun perosak dalam makanan yang kita makan yang menyebabkan kerosakan pada sel-sel & sistem badan. Apabila semakin banyak terkena pencemaran, semakin cepat tubuh akan menggunakan bekalan glutathione. Tanpa perlindungan Glutathione, sel-sel akan mati pada kadar yang lebih cepat, membuatkan orang kelihatan berusia lebih cepat & menempatkan mereka pada risiko penyakit yang disebabkan toksin termasuk kanser.

Glutathione juga sering disebut sebagai MASTER ANTIOXIDANT di dalam tubuh. Ia juga sebagai anti-penuaan dan untuk pencerahan kulit ,pengambilan Glutathione dengan cara berterusan akan membuat kulit semakin putih dan cerah,glutathione juga akan membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar
L-Glutathione di kenali di Asia sebagai pil pemutih, pil peluntur, pil pencerah dan menjadi semakin popular kerana ia berupaya untuk mencerah dan mencantikkan kulit serta membantu meningkatkan tahap kesihatan.
Memutihkan kulit (membantu memutihkan kulit wajah dan badan dengan penukaran melanine (gelap / coklat / kuning pigmentasi) untuk phaeomelanin (pigmentasi kulit putih kemerahan)
Mengandungi L-Glutathione dan L-Cysteine yang berfungsi sebagai agen pencegah pigmentasi dan menggalakkan pembentukan melanin kulit yang cerah
Membuat kulit anda mulus, segar dan berseri-seri
Membantu meningkatkan kekuatan dan ketahanan serta meningkatkan tahap kesihatan
Untuk mengubati banyak penyakit paru-paru termasuk asma, bronkitis kronik dan emfisema
Menjaga fungsi kekebalan dan pertahanan tubuh yang optimum dan menyediakan anti-tumor
Melawan pengoksidaan lemak yang beredar dalam aliran darah, termasuk kolesterol, memperlambat proses pembentukan plak dalam arteri - penyebab untuk sebahagian besar penyakit jantung dan stroke
Memadam jerawat dan bekas jerawat

























Hyaluronic Acid
Asid ini dijumpai secara semulajadi di dalam semua organisma hidup dan ia berbentuk gel yang wujud di antara sel dan tisu yang bersambung. Ia bersifat sebagai kusyen kepada sendi dan saraf bagi mengelakkan degenerasi sel. Asid hyaluronik berupaya melembapkan kulit, rambut dan membasahkan mata. Apabila usia semakin lanjut, tubuh semakin kurang menghasilkan asid hyaluronik menyebabkan kulit dan sel tubuh kehilangan kelembapan dan elastisiti. Ini mengakibatkan kedutan, mata yang kering, rambut nipis dan pengurangan tulang rawan.

Vitamin C
Vitamin C iaitu juga dikenali sebagai Ascorbic Acid merupakan vitamin yang larut air amat diperlukan kerana ianya tidak dapat dibina secara semulajadi oleh tubuh badan manusia.Oleh yang demikian ianya perlu diambil secara pemakanan atau suntikan.Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan penyakit Scurvi iaitu melemahkan muscle, gusi berdarah , kehilangan gigi , kulit berdarah dan juga mudah keletihan dan depress. Malah kurangnya vitamin C di dalam tubuh badan juga akan mengakibatkan luka lambat sembuh.






Fungsi Vitamin C

1.Membantu tubuh badan menghasilkan kolagen iaitu struktur utama dalam saluran darah, gigi, gusi, rambut, kulit , tendon dan ligament.

2.Vitamin C penting untuk mengawal level nitric oxide iaitu bahan kimia semulajadi yang membantu dalam mencegah pengerasan saluran darah oleh itu membantu mencegah penyakit darah tinggi,sakit jantung ,stroke (angin ahmar),kerosakan buah pinggang dan sebagainya.

3.Mencegah penyakit barah kerana fungsinya sebagai antioksida yang meneutralkan radikal bebas dan mencegah kerosakan sel-sel badan.

4.Membantu detoksifikasi bahan pencemar di dalam tubuh badan seperti (plumbum dan raksa)

5. Membantu metabolisme kolesterol di dalam badan justeru mengelakan penyakit batu karang pada hempedu dan mengurangkan kolesterol dalam darah.

6.Mengurangkan tahap penyakit (severity) demam, batuk dan selsema

7. Membantu dalam penyerapan zat besi yang diperlukan oleh badan untuk pembentukan darah, brains development , kontrol aktiviti otot.jika kurang nya zat besi memberi kesan kepada immune sistem badan kerana T-cell yang diperlukan untuk antibodi berkurang.

Tomato Stem Cell
Tomato kaya dengan zat besi, serat serta vitamin A dan C yang diperlukan untuk mengekalkan kecergasan badan. Ia juga mengandungi fruktosa, glukosa, asid folik, potasium, kalsium dan mineral garam.Tomato stem cell berkesan untuk mengecilkan liang roma, mengurangkan masalah jerawat dan merawat penyakit kulit. Elemen penyejuk juga mampu menyejukkan kulit yang kasar, astringen untuk menghapuskan minyak berlebihan, dan vitamin A dan C untuk mencerahkan kulit kusam dan mengembalikan keremajaan kulit.

Apple Stem Cell
Apple Stem Cell berkesan menjadikan seseorang individu itu kembali merasai nikmat keremajaan dan menggalakkan pertumbuhan sel kulit dan membaiki epidermis iaitu lapisan luar kulit selain membentuk pigmen kulit.

Apple stem cell ini juga berupaya memulihkan sistem kardiovaskular, risiko penyakit jantung, strok dan kolestrol tinggi serta mengawal diabetis,meningkatkan sistem imunisasi badan serta melegakan penyakit sendi.

Apple stem cell mampu memberi kesan positif kepada manusia kerana ia berupayamemperbaiki tisu dan sel dalam badan disamping menggalakkan penghasilan sel baru. Ia juga boleh membantu melindungi sel induk kulit manusia daripada unsur yang boleh merosakkan kulit seperti sinaran ultra ungu (UV).

Ini kerana, menurut hasil kajian epal bukan sahaja dianggap sebagai bahan antioksida malah ia juga mampu mencegah penyakit barah. Secara tidak langsung ia boleh menghalang sel dalam badan daripada mengalami kerosakan dan mematikan bahan radikal bebas yang berbahaya.

Buah epal juga mengandungi elemen kesihatan ohytonutrient yang boleh melambatkan proses pengoksidaan kolestrol yang tidak baik iaitu satu proses yang berperanan dalam pertumbuhan penyakit jantung.

Selain itu, buah epal turut memiliki khasiat tersendiri yang bertindak mencantikkan kulit, sekaligus mengatasi masalah penuaan. Ia juga mengandungi kandungan vitamin C yang tinggi dan berupaya menggalakkan pembentukan gigi, tulang, tisu bawah kulit dan rawan yang sihat. Apple stem cell sememangnya berkesan mengembalikan keremajaan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel premium kulit yang menjadi sumber utama untuk membaiki epidermis iaitu lapisan luar disamping menggalakkan pembentukan pigmen kulit.

Roselle Stem Cell
KHASIAT ROSELLE
- Membantu proses pencernaan, meningkatkan kelenjar usus dan berfungsi sbg tonik.
- Memperlancar peredaran darah.
- Mengubati luka luar dan dalam.
- Mengubati penyakit kulit, menghaluskan kulit dan memperlambat penuaan, menyebabkan wajah nampak muda dan berseri.
- Sbg diuretic, penurun suhu dan pereda rasa nyeri (penenang alami.)
- Bersifat detoksifikasi, membuang racun.
- Mempunyai efek anti kejang otot.
- Memiliki zat anti bakteria dan anti virus.
- Membunuh bakteria penyebab TBC.
- Memiliki zat anti kejang saluran pernafasan
- Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang.
- Mencegah penyakit jantung.
- Mengatasi masalah selsema, batuk, dan demam.
- Mengubati asma dan alergi.
- Mengubati insomnia.
- Menormalkan kadar gula darah, tekanan darah, kolestrol, dan asam urat.
- Mengatasi penyakit kardiovaskular/darah tinggi.
- Vitamin C dan serat yang tinggi yang terdapat dalam rozel mampu bertindak sebagai anti oksidan dan sebagai anti kanser.
- Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh
- Menyihatkan mata
- Menyeimbangkan berat badan.
- Mengurangi panas dalam .
- Menurunkan tingkat penggumpalan lemak di hati.
- Mengubati pening kepala/migraine.
- Membantu memulihkan dari ketergantungan ubat dan alkohol.
- Menghilangkan sakit sakit di badan.
- Membantu mencerdaskan otak pada anak-anak kerana mengandungi Omega 3 dan DHA
- Dapat mengurangi risiko osteoporosis.
- Mengobati sakit tenggorokan dan sawan.
- Mengatasi masalah stress/tekanan.

Maqui Berry
KHASIAT MAQUI BERRY( Buah berri yang mengandungi antioksidan paling tinggi)
1. Beri / Buah yang mengandungi antioksidan yang tertinggi di seluruh dunia.
2. Menurunkan berat badan.
3. Meninggatkan kekuatan dan daya ketahanan.
4. Menyokong kesihatan penuaan.
5. Meneutralkan radikal bebas.
6. Sumber vitamin C, kalsium, besi dan kalium yang bagus.
7. Menambahkan paras tenaga.
8. Aktiviti anti-radang.
9. Melindungi LDL daripada pengoksidaan.
10. Menguatkan tulang dan sendi.
11. Memutihkan kulit dan melindungi kulit daripada sinaran matahari.
12. Mengurangkan tahap kolesterol buruk (LDL)
13. Menyokong kesihatan saluran darah jantung

Strawberry
KHASIAT STRAWBERRY
Strawberry mampu mengurangkan kadar kolestrol.
Strawberry dapat membantu mematikan sel kanser.
Strawberry dapat mengurangkan gejala strok.
Strawberry mengandungi zat anti alergi dan anti radang.
Konsentrasi tujuh zat antioksidan yang ada pada buah strawberry lebih tinggi dibandingkan buah atau sayuran lain, sehingga strawberry merupakan buah yang efektif untuk mencegah proses pengoksidaa pada tubuh (pengoksidaan ialah hancurnya jaringan tubuh karena radikal bebas. Oksida juga menyebabkan pada proses penuaan).
Strawberry yang kaya vitamin C sangat bermanfaat bagi pertumbuhan anak.
Strawberry mengandungi sedikit gula juga dan sesuai untuk diet bagi pengidap penyakit diabetes.
Strawberry yang dimakan teratur dapat menghaluskan kulit dan membuat warna kulit kelihatan lebih cerah dan bersih. Khasiat sampingan dapat melambatkan proses penuaan.
Strawberry dapat memutihkan atau membersihkan permukaan gigi.
Strawberry dapat merawat radang sendi.
Daun strawberry juga berkhasiat karena memiliki zat astringent. Tiga hingga empat cangkir air hasil rebusan daun strawberry setiap hari, dapat menghentikan serangan diare.
Keperluan vitamin C bagi orang dewasa setiap hari hanya dengan makan 8 buah strawberry (98 mg). Keperluan serat juga sekaligus dapat dipenuhi.
Billberry

Mempunyai hubungan rapat dengan blueberry dan ia terkenal dengan daya memperkuatkan kapilari-kapilari mata. Buah Bilberry melambatkan proses kemunduran macular berkaitan dengan usia, rabun malam dan gangguan mata yang berkaitan dengan diabetes.
Buah Bilberry mempunyai daya penyembuhan dan kesan pemulihan untuk pelbagai penyakit antaranya ialah:
Tekanan darah tinggi
Menentang inftamasi
Pembentukan kolagen
Glaukoma (penyakit mata yang beransur-ansur buta)
Sendi menjadi bengkak
Ketiadaan haid secara abnormal
Memperkuatkan kapilari
Pencegahan / rawatan artristis reumatik

Papaya
Kulit licin dan putih dan juga dapat elakkan sembelit.










Friday, 5 April 2013

CATALYST NATURAL FIBRE DRINK








CATALYST FIBER DRINK 
Kandungan :- 15 sachet/15g each
HARGA :-
RM 59.90 (Semenanjung)
RM 65.90 (Sabah & Sarawak)





CATALYST NATURAL FIBRE DRINK membantu :
- Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
- Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
- Meningkatkan fungsi usus dengan cara menyeimbangkan mikroflora
- Mengurangkan sembelit & meningkat kan pergerakan usus
- Mengatasi masalah diarea(cirit)
- Mengurangkan serum kolestrol & diabetes(kencing manis)
- Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
- Membersihkan darah daripada toksin sekaligus membersihkan darah
- Mencegah jangkitan yang disebabkan kuman merbahaya



Cara Pengambilan :-
- Tuangkan satu sachet Fibre Drink ke dalam cawan yg berisi air suam (150 ml)

- Kacau sebati dan minum dengan segera
- Seeloknya diambil pagi/malam sebelum tidur

CATALYST MEN VITA




CATALYST MEN VITA 
Kandungan :- 15 sachet
HARGA :-
RM 45.00 (Semenanjung)
RM 50.00 (Sabah & Sarawak)



Apakah Men Vita? 
 Produk mengembalikan kesihatan lelaki ini telah diformulasikan khusus untuk mengurangkan keletihan, menambah tenaga dan meningkatkan daya tahan fizikal lelaki tanpa apa-apa kesan sampingan.

TINDAK BALAS CEPAT ATAU LAMBAT BERGANTUNG KEPADA INDIVIDU

 Keistimewaan: 
- memberi tenaga tambahan dan menambahkan stamina badan
- meningkatkan daya imuniti semulajadi badan
- menyegarkan badan dan mengurangi rasa mengantuk
- menghilangkan letih lesu badan
- mengatur tekanan darah dan melancarkan pengaliran darah
- meningkatkan lipido (keinginan seks) lelaki dan menguatkan tenaga batin
- mampu melambatkan ejakulasi
- membantu memberi ketahanan badan dari penyakit seperti kardio-vaskular dan kanser
- melegakan tekanan perasaan, sakit kepala dan migraine
- menghalang makan berlebihan dengan mengurangi rasa lapar serta selera makan
- mengandungi anti-oksida untuk mempertahankan badan daripada di
rosakkan oleh radikal bebas



 Penggunaan: 
 - baik untuk semua lelaki dewasa berumur 16 tahun ke atas
- ia elok dijadikan sebagai pemakanan tambahan (health supplement) untuk kesihatan badan
- boleh diambil secara berterusan untuk jangka masa yang lama
- walaubagaimanapun tidak perlu diambil setiap hari. makan apabila perlu sahaja seperti untuk keperluan di atas
- minum banyak air sepanjang pengambilan
- untuk mendapatkan kesan terbaik, ambil secara berterusan untuk 2 bulan pertama, selepas itu diambil mengikut keperluan badan

 Aturan pengambilan: 
Ambil 1 sachet selepas makan.
Samada 1 atau 2 kali sehari.

There was an error in this gadget